האבחנה לקראת הניתוח היא תהליך איסוף נתונים ובניית רשימת הבעיות במבנה עצמות הפנים והלסתות בתלת מימד.
זהו השלב הראשון בתכנון הטיפול.
הכלים לאבחנה הם ארבעה:
בדיקה קלינית:
הבדיקה מאפשרת לי לשוחח ולהתרשם מהאדם: אופיו, שאיפותיו ושפת הגוף שלו ובכך להתאים לו או לה את הניתוח הנכון ביותר. היא חיונית לצורך הערכה שיטתית של הבעיה התפקודית והאסתטית וכן התרשמות מהתנועתיות של הפנים, איכות הרקמה הרכה וכמותה ופעילות השרירים כמו גם לבדיקה של תפקוד מפרקי הלסת, איכות הנשימה והדיבור. מאד חשוב לי להבין איך אתם רואים את השינוי המבוקש במבנה הפנים, מה יפה בעיניכם ומה במבנה הפנים משקף את האישיות הייחודית של כל אחד מכם. רק כך אפשר ליצור מושג משותף ומובן לגבי מה אפשר, כדאי ונכון לתקן ועל מה חשוב לשמור ולא לקלקל.
הדמיה:
בשלב הראשון אבקש לבצע סט צילומים אורתודונטי סטנדרטי. ברוב המקרים אזדקק בהמשך לבדיקות והדמיות נוספות לפי הצורך כגון CT, MRI, מיפוי עצמות, מודלים תלת מימדיים, בדיקת מעבדת שינה, בדיקות דם ובדיקות גנטיות. רוב הבדיקות יבוצעו בהמלצתי דרך קופת החולים שלכם כהכנה לניתוח.
אנליזה צפלומטרית :
על גבי ההדמיה אנו מודדים זויות מרחקים ויחסים בין נקודות חשובות ברקמות ובעצמות הפנים והלסת. מדידות אלה משמשות בסיס לקביעת התכנית המדויקת לשינוי מבנה הפנים. האנליזה מרמזת בצורה ויזואלית ומתמטית מה במבנה עצמות הפנים והלסת תקין ונמצא בהרמוניה עם שאר חלקי הפנים, ומה דורש תיקון ועיצוב מחדש. את האנליזה של עצמות הפנים, משלימה אנליזה נוספת של הרקמות הרכות : השרירים, רקמות השומן התת עורי והעור. לאחר ביצוע האנליזה מתבהרת התמונה לגבי תכנית הטיפול הניתוחית.
תבניות לימוד עשויות גבס או בהדפסת תלת מימד:
משמשות לרישום מדוייק של מבנה הלסת והשיניים וצורת הסגירה ויצירת מודל תלת מימדי של מבנה הלסתות. לאחרנה אנו נוטים לסמוך פחות על המודלים ה״קלאסיים״ העשויים גבס ולעבור למודלים מדוייקים יותר הנסרקים ישירות מחלל הפה לתוך המחשב, לצורך הדפסת תלת מימד. המודלים ה״פשוטים״ מהגבס משמשים אותי רק להתרשמות ראשונית בלבד.